Pätevä tietokirja raitioiteistä
ja joukkoliikenteestä kaikille liikenteestä kiinnostuneille

Neljäkymmentä vuotta sitten pohdittiin Helsingissäkin raitioteiden hävittämistä. Katuja kolistelivat vanhat vaunut edustivat puurakenteineen vuosisadan alkupuolen tekniikkaa, joka jouti monissa kaupungeissa syrjään uljaiden henkilöautojen tieltä.

Raitiovaunu tulee taas kertoo, miksi raitiovaunut 1900-luvun lopulla valtasivatkin kaupungit uudestaan jopa siellä, missä ne kerran ehdittiin hävittää. Kirja lähtee kaupunkien kehityksestä ja joukkoliikenteen historiasta päätyen useiden maailman raitiovaunukaupunkien kautta takaisin Suomeen ja vireillä oleviin hankkeisiin raitiovaunuista.

Antero Alku on tullut tunnetuksi joukkoliikenteen ja erityisesti raideliikenteen puolustajana ja tuntijana. Kirjoittaja on kiertänyt itse eri kaupunkien joukkoliikennettä, niin tunneleissa, kaduilla kuin ilmaradoillakin. Kirja on syntynyt selittämään ja kertomaan suomalaisille, mikä nykyaikainen raitiotie on, miksi se on niin suosittu ja miten se sopii Suomenkin olosuhteisiin.

Kauniisti taitettu ja värikäs kirja on kuin oppikirja raitiovaunuista. Se selittää kaikkien ymmärtämällä tavalla radan ja vaunujen tekniikkaa sekä sitä, miten raitiovaunu, koko joukkkoliikenne ja kaupunkin toimivat yhteen.

Kirjan sisällysluettelon näet tästä.

Antero Alku
Raitiovaunu tulee taas
ISBN-951-98475-3-7
2002, 104 sivua, sidottu, hinta 25 euroa

Arvostelukappaleet ja lisätiedot:
Kustantaja Eero Laaksonen
(09) 728 67678, 040 738 2716
eero.laaksonen@nikkemedia.fi

Paluu kansisivulle.